Archív článkov:
Uchovávanie potravín v histórii Slovákov

Používanie chladničky a mrazničky sa do bežnej praxe našich domácností dostalo len v posledných, približne 5-tich  desaťročiach. Konzervácia ochladením a mrazením síce umožnila predĺžiť životnosť najmä  bielkovín (mäso, mliečne výrobky), avšak u zeleniny a ovocia mení ich štruktúru natoľko, že strácajú mnohé zo svojich žiaducich vlastností (konzistencia, chuť, vôňa, bakteriálne osadenie) a preto sa dajú aplikovať len v obmedzenej miere.
Čítať ďalej

MUDr. Rudolf Zajac, ako si ho pamätáme z čias jeho ministrovania

     Je známe, že 75% ochorení by vôbec nebolo, pokiaľ by sme dodržiavali správny životný štýl.
     Ten treba chápať nie ako nejaké  jo- jo diéty, ale najmä ako komplex pohybu, správneho stravovania  a vhodného prostredia.
Čítať ďalej