JAAT Style  Pograms™
Ako prežiť aj napriek reklame?  Musíme nezdravé stravovanie brať ako daň za možnosti, ktoré nám poskytuje dnešná vyspelá spoločnosť? Môžeme sa proti tomu nejako brániť?

Nie nemusíme to brať ako daň. Dostať sa k zdravej potravine je síce ťažšie, ale nie nemožné. Princípy zdravého stravovania, ktoré sme my, pre našu rodinu, nazvali Program návratu k prírode a riadime sa nimi už 15 rokov, sú tieto:
Čítať ďalej

Glykemický index

(skratka GI) udáva rýchlosť, akou je využívaná glukóza v tele z určitého druhu potraviny. Glykemický index sa zobrazuje  pomocou plochy pod krivkou, ktorá udáva priebeh hladiny glukózy v krvi (glykémie) počas dvoch hodín po použití vybraného druhu potraviny.  Vyjadruje sa ako percento (%) plochy pod glykemickou krivkou danej potraviny v porovnaní ku ploche pod glykemickou krivkou, ktorá vznikne po požití rovnakého množstva sacharidov (cukrov) vo forme čistej glukózy.
Čítať ďalej
Vážení priatelia, pokiaľ Vás naša stránka zaujala, privítame Vaše ohlasy v sekcii "Ohlasy" a budeme radi ak nás budete s otázkami kontaktovať cez sekciu "Kontakt na nás", ďakujeme
Ochorenia a mikrosvet v nás.
Naše telo je planéta pre mikrosvet v nás. Ak narušíme jej ekologickú rovnováhu  - ochorie.
Naše telo je živý systém, ktorý si zabezpečuje energiu pre svoju činnosť  spracovaním substrátov z okolia a využíva pritom aj množstvo mikroorganizmov, ktoré v ňom sídlia. Je známe, že až 80% druhov buniek v našom tele tvoria cudzie mikroorganizmy.  Len v  tráviacom  trakte človeka je hmotnosť týchto mikroorganizmov  až   do 1,5 kilogramu.
Čítať ďalej